Riders on the storm -på asosiale medier

Riders on the storm
Riders on the storm
Into this house we’re born
Into this world we’re thrown
Like a dog without a bone
An actor out on loan
Riders on the storm

Slik begynner det første verset i en låt skrevet av en av forrige århundres store musikere.  Verset gir et bilde av hvordan mennesker formes av omgivelsene. Ikke av hva som sies, men av hva som gjøres og av hvilke verdier som leves.

-Hva om noen tar kontroll over det som former deg, og bevisst bruker det. Ikke til ditt beste men etter egen agenda?

Vi vet nå at dette skjer og har skjedd, i omfattende format, i nyere tid -i utviklede og demokratiske land. Dette skjer ved hjelp av at aktører ved hjelp av *klikkanalyse’ og hva å se på hva du er interessert, hva du ønsker og til og med -hva du er redd for. Med denne informasjonen velge akkurat den infomrasjonen, eller den falske nyheten, -som kan på virke deg. Den frivillige overvåkingen vi utsetter oss for gjør at inntrykkene som former dine meninger styres, og dermed også kan påvirke deg!

Jeg, mens jeg skriver innlegg om gærninger med tinnfoliehatter. Som bildet tydelig viser er min hatt av aluminium, og er plassert på hodet kun for å skjule det jeg velger å kalle «Hårtynning i tidlig fase».

På dette tidspunktet antar jeg at du begynner å lure på om artikkelforfatteren er en gærning som har tinnfoliehatt på for at myndighetene ikke skal stjele tankene. Dette avvises kategorisk! Som bildet viser er hatten av aluminiumsfolie, og jeg går med den utelukkende for utseendet sitt skyld!

I tillegg har jeg litt informasjon til å backe opp artikkelen med.  Her er en lenke for deg, det finnes flere lenker og flere undersøkelser her.

https://motherboard.vice.com/en_us/article/mg9vvn/how-our-likes-helped-trump-win

Om dette er fake eller ikke -det har faktisk du ansvaret for å ta stilling til!

Kanskje jeg med denne bloggen kan slå et slag for asosiale medier? -den gode gamle «hjemmesida»? -Medier som ikke kan brukes til sosial overvåking og kontroll.

Med denne posten lanseres herved vårt asosiale medium! Forfatteren håper intenst at dette blir mye mindre populært siden jeg nok av og til er -ganske asosial. Strengt tatt er det ok om du bare overser hele siden.

På et eller annet tidspunkt kommer vi til å avholde en avstemming over hvorvidt det skal være mulig å registrere seg for å kommentere på denne bloggen. Det vil selvsagt kreves at den som stemmer er registrert.  -Inntil da -asosial all the way!

Lettere poster kommer etter hvert, -til da: valget om vi skal ha informasjonsnøytralitet er et valg om hvorvidt  vi skal ha demokrati eller ikke. Inntil videre har vi kontrollen, eller har vi ?

Til slutt en anbefalt video, om man ikke får budskapet etter å ha sett John Oliver…Vel, da er anbefalingen å gi opp, -les «Hjemmet» eller «Bike»….