Nerding på budsjett

Å lage en egen nettside krevde tidligere mye. Kunnskap om oppsett av en server, – en plass som nettsiden holder til på, en kompleks domene registreringsprosess for ikke snakke om tilstrekkelig kunnskap for å sette opp nettsiden. Tjeneste leverandørene (ISP) tok godt betalt for dette og skulle du koble til en database ble det fort komplisert. I dag er situasjonen en ganske annen. denne siden er et eksempel på det. For ca 40,- måneden får jeg:

-Eget domene
-Nettløsning, med database
-Backup
-SSL sertifikat ( som gjør det trygt for brukere å bruke siden.

Jeg har lært mye ved å sette opp denne siden. For å ta nerdingen ett hakk videre jobber jeg nå med en modulær nettløsning for sted og gårdshistorie og for slektsforskning. 

Løsningen

For ca 200,- mnd vil jeg være i stand til å gjøre løsning tilgjengelig for 1000 aktive brukere. Der alle brukere vil få mulighet til å laste opp betydelig mengde data. Det vil bli mulighet for brukere til å laste opp sine egne data og bilder som de kan velge å holde privat, eller som kan deles. I tillegg kan brukere bidra til et fellesprosjekt. Løsningen skal være gratis, det skal ikke, -noen gang, selges data til tredjeparter.

Hvorfor dette prosjektet

Det er gøy med en hobby og jeg liker ikke å strikke… Tidligere abonnerte vi på en slektsside, dette koster relativt mye… For noen få kroner kan vi tilby en tjeneste til mange brukere, -og i tillegg ha full kontroll på dataene.

Løsningen (som er i startgropa), finner du her. Målet er å ha en løsning som er presenterbar (og sikker nok med tanke på personvern!) til Sommeren 2019. Om du vil er det bare registrere seg også allerede nå, -og: Om du vil bidra er det bare å si fra!

Legg igjen en kommentar